Elektrische fietsen in België

Symbolbild-Pedelec-474x316-072e7c3f75e0ca37

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor de elektrische fiets in België. Dat is niet onlogisch, want zo’n fiets is natuurlijk een stuk comfortabeler dan een gewone fiets. Dankzij een elektrische fiets zijn veel mensen ook een stuk mobieler. Denk aan oudere mensen die dankzij de elektrische fiets weer lange afstanden kunnen afleggen en zo heerlijk op een zonnige dag keen rondje kunnen gaan toeren, dat is door het gebruik van de elektrische fiets nu mogelijk voor veel mensen. Een belangrijk voordeel is dat je veel gemakkelijker heuvels op kunt komen. België en dan vooral Wallonië is natuurlijk een heuvelachtig landschap. Dan is het niet gemakkelijk om met de fiets rond te rijden, want de kans is groot dat je te maken hebt met tal van heuvels.

Wat kost een elektrische fiets?
Voor een gemiddelde elektrische fiets betaal je ongeveer duizend euro. Er zijn uiteraard ook goedkopere exemplaren verkrijgbaar, alsmede duurdere uitvoeringen. Het is maar net wat je wenst. Zo heb je ook de duurdere varianten, met allerlei high tech snufjes, maar je moet je afvragen of je dat echt nodig hebt. Daarbij is de kans ook groter dat je fiets aantrekkelijker wordt voor dieven. Je kunt een tweedehands fiets kopen, mar dan heb je vaak wel te maken met een verouderde accu. Koop als je een tweedehands model koopt er altijd een nieuwe accu bij. Mocht een nieuwe accu duur zijn, dan raden we je aan om alsnog een nieuwe elektrische fiets te kopen. Een fiets kopen met een oude accu kan erg frustrerend zijn. Mogelijk dat je al na een tiental of een twintigtal kilometer je accu opnieuw dient op te laden. Dan heb je in feite niks aan je fiets.

Het kopen van een elektrische fiets kun je het beste doen bij een officieel verkooppunt. Dan weet je zeker dat je kwaliteit koopt. Online kun je natuurlijk ook kijken naar verkoopadressen, maar als je onlne een fiets koopt weet je nooit wat je daadwerkelijk koopt. Door naar een winkel te gaan kun je je ook laten adviseren en ene proefritje maken. Dan is de kans een stuk groter dat je een juist exemplaar koopt. Voor advies kun je later altijd bij hen terecht en dat geldt natuurlijk ook voor eventuele reparaties.