Fietsen in Den Haag

De gemeente heeft de laatste jaren hard gewerkt om de stad fietsvriendelijk te maken. Langs bijna alle grote doorgangswegen zijn afzonderlijke fietspaden aangelegd, waardoor je niet meer op de rijbaan op een klein strookjes tussen de geparkeerde en de rijdende auto’s hoeft te fietsen. Wat je een groter veiligheidsgevoel geeft. Het centrum is zelfs voor een groot deel autovrij gemaakt, daar heb je nu als fietser nu dus alle ruimte. Pas wel op , het winkelend publiek vergeet het fietspad nog wel eens.

Natuur

Als je naar Den Haag komt als toerist kom je natuurlijk niet om alleen maar over de grote doorgaande wegen te fietsen. Gelukkig biedt Den Haag je dan ook meer. Vele parken en bossen zijn zeer geschikt om heerlijk in te fietsen, picknickplaatsen zijn overal aanwezig. Maar liefs twee badplaatsen biedt deze stad. Kijkduin en het wereldberoemde Scheveningen. Zeker aan te raden hier met je fiets heen te gaan, want je auto parkeren is lastig en in Scheveningen ook erg duur. Bij beide badplaatsen heb je tevens de mogelijkheid om door de duinen te fietsen, een uniek stukje Hollandse natuur.

Cultuur

Den Haag staat ook bekend om haar kleurrijke multiculturele samenleven. Fiets eens door het Haagse Schilderswijk en aanschouw de kleurrijke winkels en woningen en zie hoe de diverse culturen meestal vreedzaam met en naast elkaar leven. Behalve een multiculturele samenleven kan je ook aan je culturele trekken komen in de vele musea die de stad rijk is. Allemaal goed bereikbaar met de fiets en de meeste hebben ook wel een fietsenstalling voor de deur.

Architectuur
In de oude binnenstad zijn nog vele prachtige oude gebouwen te vinden, met sierlijke gevels.
Maar ook moderne architectuur, zoals het glazenstadhuis. Zoals gezegd is de binnenstad grotendeels autovrij en daardoor zeer geschikt om doorheen te fietsen. Dus ook als je hart sneller gaat kloppen van bijzondere architectuur is Den Haag een aanrader.

Fietstochten

Als je het leuk vindt om te fietsen door de stad, maar niet zo’n ontdekkingsreiziger bent, kan je natuurlijk altijd via één van de websites een georganiseerde fietstocht met een gids of een boekje met fietsroutes en informatie bij ANWB of VVV-kantoor kopen. Hoe dan ook, geniet van deze mooie stad achter de duinen.